Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@18:08:14 GMT

عناصر نهضت حسینی، تحریف و رسالت کنونی ما

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۷۴۴۵۹

عناصر نهضت حسینی، تحریف و رسالت کنونی ما

در این یادداشت که نسخه ای از آن روز دوشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت  آمده است: نهضت امام حسین (ع) قیامی منحصر به فرد در طول تاریخ است، هیچ قیامی به اندازه نهضت امام حسین دارای قدرت فراگیری و تأثیرگذاری و توان ماندگاری نداشته است این قیام تلخ ترین حادثه تاریخ بوده ولی شیرین ترین نتایج را برای بشریت به ارمغان آورده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم ترین عناصر شکل دهنده این قیام عبارتند از:

۱. اخلاص، همه قیام عاشورا نشان می‌دهد که انگیزه  تمام عوامل دخیل در این قیام چیزی جز اخلاص و داشتن انگیزه الهی نبوده‌است.

 در لابلای تمام اوراق این قیام بزرگ و در تارو پود آن هیچ انگیزه‌ای جز رضایت الهی وجود نداشته است و هیچ کس نمی‌تواند در این قیام داعیه‌ای غیر از داعیه خدایی برای امام حسین (ع) و ۷۲ تن از یارانش اثبات کند.

این اخلاص توانسته به وزن این قیام در برابر همه قیام‌های آزادی خواهانه بیفزاید و بی رقیب در ساحت اخلاص بتازد طوریکه همین امر باعث شده تا هر انسان آزاده‌ای با کمترین آشنایی با قیام امام حسین نسبت به آن شیفته و علاقه‌مند شود. 

۲. ایثار، هر قیام آزادیبخشی به طور معمول با ایثار همراه است و رهبران آنها زمانی می‌توانند مبارزه خود را به پیروزی برسانند که از جان و مال خود سرمایه‌گذاری کنند و از این لحاظ قیام امام حسین (ع)بی نظیر است و هیچ قیامی را در جهان نمی‌توان مشاهده کرد که قیام کنندگان و  همه عناصر آن در راه هدف از تمامی هستی خود (جان) بگذرند.

این موضوع از آن نظر اهمیت دارد که امام حسین (ع) و یارانش با یقین به رسیدن به مقام شامخ شهادت پا در میدان جهاد گذاشتند و نتیجه هم همین طور شد، علاوه بر آن خاندان عصمت و طهارت نیز پس از شهادت امام حسین (ع) در سختی و مشقت جانفرسایی که قلم از بیان آن ناتوان است قرار گرفتند.

۳. حماسه، قیام عاشورا یک قیام حماسی بزرگ و بی نظیر بود و قیام کنندگان در عالی ترین مرتبه شجاعت و رشادت قرار داشتند، آنها با تعداد اندکشان در برابر سپاهی انبوه، بزرگترین حماسه تاریخ را رقم زدند.

"هیهات منا الذله" شعار بزرگ آن آزادمردان بود و و این جمله امام حسین که فرمودند: "من مرگ سرخ را بر زندگی توام با ذلت ترجیح می دهم" آئینه‌ای است از عنصر حماسه در این قیام بزرگ و به تعبیر دیگر می‌توان اصل قیام امام حسین را حماسه بزرگ دانست برای چگونه آزاد زیستن و چگونه مردن.

۴. عرفان، نهضت امام حسین یک قیام معنوی و عرفانی بود زیرا با ذکر و یاد خدا آمیخته بود و مهمترین عامل محرکه این قیام اعتقاد به خدا و داشتن ایمان خالص بود، عرفان به معنای شور و اشراقی درونی که نتیحه شناخت و اعتقادی عقلانی است و فرد را عاشق محبوب می‌کند، در شب عاشورا یاران امام حسین (ع) تا صبح نخوابیدند و هر کس به فراخور به ذکری مشغول بود، یکی قرآن می خواند، یکی نماز و دیگری با خدای خود هرآنچه می خواست به راز و نیاز می‌نشست.

در روز عاشورا امام حسین به گونه‌ای نماز را در اولویت قرار داد که گویا هیچ چیز برای ایشان با اهمیت تر از نماز وجود ندارد.

۵. مظلومیت، عنصر مظلومیت در قیام امام حسین نقطه اوج این قیام الهی است و  نحوه رویارویی یاران امام حسین با سپاه یزیدیان، تعداد اندک این سپاه در مقابل انبوهی جمعیت سپاه دشمن، همگی نشان از مظلومیت این جمع قلیل بود.

رفتار ددمنشانه‌ای که آن سپاه بی رحم در برابر امام حسین و یارانش به خرج دادند در تاریخ سابقه ندارد، قطعه قطعه کردن بدن‌های شهیدان قیام عاشورا در زیر سم اسبان از صحنه‌های تلخ و غیرقابل تحمل تاریخ است، رفتار ناجوانمردانه‌ای که از طرف سپاه یزید با اسرای اهل بیت صورت گرفت روی تاریخ را سیاه کرده‌است. 

باتوجه به عناصر موجود در نهضت امام حسین (ع) بازخورد این عناصر را باید در میان پیروان و رهروان این امام عاشورایی جست و جو کرد.

این بازخوانی از این نظر اهمیت دارد که می‌توان به ارزیابی درست نشست که تا چه اندازه رهروان امام حسین توانسته‌اند این عناصر را در وجود خود بازخوانی و بازیابی کنند.

همواره در برابر هر جریان حق، خطر تحریف و انحراف وجود دارد، این انحراف از سوی دو دسته صورت می‌گیرد:

۱.  خواص فرصت طلب که تلاش می‌کنند هر نهضتی را در جهت اهداف خود مصادره کنند، آنها چون می‌دانند که نمی‌توانند نهضت امام حسین (ع) را از بیخ و بن برکنند به تحریف آن می‌پردازند زیرا گاه خطر تحریف از خطر مبارزه با اصل واقعه خطرناک‌تر است.

۲.  عوام عافیت طلب، عوامی که می‌خواهند مسلمان باشند ولی نمی‌خواهند برای مسلمانی هزینه کنند، می‌خواهند مسلمان باشند و همزمان منافع دنیوی آنها نیز تامین شود، آنها چون دل به دنیا بسته اند حاضر نیستند همه عناصر قیام امام حسین (ع) را که شورآفرین، زندگی ساز و تبدیل کننده یک زندگی ذلت بار به یک زندگی عزت آفرین است در وجود خود زنده کنند، از همین رو است که از قیام امام حسین (ع) فقط سینه زنی آن و برگزاری مراسم روضه آن را می‌فهمند، سینه زنی و روضه خوانی آنها نیز به گونه‌ای است که هیچ خطری برای منافع دنیوی اشان ایجاد نکند.

در این آسیب زایی عوامل مؤثر دیگر در تحریف نهضت حسینی را نیز نباید نادیده گرفت.

آنها که به نهضت حسینی پیش از آنکه به عنوان یک رسالت تاریخی و تاثیرگذار در زندگی بنگرند به منافع خود که از این رهگذر برایشان فراهم می شود نگاه می‌کنند و به این اصل اعتقاد ندارند که در چارچوب قیام عاشورا باید علیه ظلم یزیدیان بپا خاست و عرصه را بر آنان که به دین و دنیای مردم دست‌اندازی می‌کنند، تنگ کرد.

این افراد با هرگونه حرکت شورآفرین، ایمان افزا که زمینه ساز مقابله با دشمنان انسانیت است مخالفت و به نهضت حسینی به عنوان یک دکان نگاه می‌کنند که باید با نوحه خوانی یا روضه خوانی جیب خود را پر کنند، توجه ندارند چه می خوانند و چه می‌گویند زیرا نوحه و روضه‌ای می خوانند که منافعشان را تامین کند، توجه ندارند که این نوحه و روضه چه پیامی دارد. نهضت حسینی را به تحریف می کشاند یا خیر؟ از این رو است که همواره شاهد هستیم از این رهگذر صدمات زیادی خورده ایم.

هر چند پس از پیروزی انقلاب اسلامی با ورود نوحه خوان‌های انقلابی تا حد زیادی بازار عده‌ای نوحه خوان حرفه‌ای کساد شد و یا آنها  نیز سعی کردند خود را در راستای رویکرد جدید اصلاح کنند؛ اما امروز شاهد هستیم که تحریفی سخت نوحه خوانی نهضت حسینی را تهدید می‌کند.

استفاده از آلات نامناسب در نوحه‌های عزاداری، تقلید از خوانندگان موسیقی و پایین آوردن سطح نوحه خوانی به موسیقی های کوچه و بازاری تهدیدهای جدی است که محتوای عناصر نهضت حسینی را تهدید می‌کند.

نظارت بر نوحه خوان‌ها و جلوگیری قاطع از نوحه خوان‌های هنجار شکن و آگاهی بخشی به برخی روحانیون که هر چیزی را با روضه امام حسین (ع) مخلوط نکنند، کمک شایانی به زنده نگه داشتن عناصر نهضت حسینی خواهد کرد.

امروز رسالت همه رهروان امام حسین دو امر مهم است که تبلیغ عناصر اصلی قیام امام حسین و مبارزه با تحریف‌ها در ابعاد مختلف است.

در کنار عده‌ای از مداحان حرفه‌ای که رسالتی جز پر کردن جیب خود از این رهگذر ندارند در میان روضه خوانان نیز عده‌ای بدون توجه به ماهیت حماسی و انقلابی قیام عاشورا با نقل داستان‌های دروغین و ساختگی که فقط به ایجاد احساسات در میان مردم می‌پردازند سعی دارند بازار سودآوری خود را گرم نگه دارند.

درست است که وجود روحانیت آگاه و انقلابی همواره مدافع سنگر قیام عاشورا در برابر تحریف ها بوده‌است ولی نمی‌توان آثار مخرب آن دسته از واعظان دکانی مسلک را در مواجهه با نهضت امام حسین نادیده انگاشت.

بر همین اساس باید راه استاد شهید مطهری در مبارزه با خطر تحریف قیام حسینی همواره باز باشد، روشنگری مداوم و پالایش همیشگی محتوای قیام عاشورا ضرورتی غیر قابل انکار است که به تداوم و پویا ماندن این قیام بی نظیر کمک خواهد کرد.

اینها که بدان اشاره شد غیر از خطری است که از ناحیه  شیعه انگلیسی کیان قیام عاشورا را تهدید می‌کند.

برچسب‌ها شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ماه محرم عاشورا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ماه محرم عاشورا شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ماه محرم عاشورا نهضت امام حسین قیام امام حسین نهضت حسینی قیام عاشورا نوحه خوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۴۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسینی: امروزه فریاد حمایت از غزه در غرب طنین‌انداز شده است

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: ظلم ستیزی و دفاع از مظلوم به عنوان یکی از آموزه های مکتب اهل‌بیت، مرزهای جغرافیایی را درنوردیده است و فریاد حمایت از مردم مظلوم غزه در غرب طنین‌انداز شده است. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، سیدمحمد حسینی معاون رئیس‌جمهور در امورمجلس، در سخنرانی غیرحضوری برای ایرانیان مقیم منچستر انگلیس به‌مناسبت سالروز شهادت امام صادق (ع) اهمیت شناخت و معرفی ائمه اطهار و آموزه‌های اینشان را نه‌تنها برای مسلمانان و شیعیان بلکه برای همگان حائز اهمیت و تاثیرگذار دانست و گفت: در حدیثی آمده است «اگر مردم زیبایی‌ها سخن ما را بشنوند از ما تبعیت می‌کنند» چون حرف حق و سخنی که با  فطرت پاک آدمی سازگاری داشته باشد مشتاقان زیادی دارد و ضرورت دارد که تبیین سیره و سلوک و معرفی ائمه با رفتار پسندیده راویان آن آمیخته شود تا لاجرم بر دل‌ها بنشیند.

بیداری دانشگاهیان آمریکا حاصل رسوایی رژیم صهیونیستی است وی اهمیت شناخت و تبیین سیره و رفتار فردی و اجتماعی ائمه اطهار از جمله امام جعفر صادق(ع) را مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز که ظلم‌ستیزی و دفاع از مظلوم به‌عنوان یکی از آموزه‌های مکتب اهل بیت مرزهای جغرافیایی را در نوردیده و فریاد حمایت از مردم مظلوم غزه در آسمان غرب طنین‌انداز شده بیش از گذشته مسئولیت داریم که گفتار و رفتار ائمه معصومین را به دنیا معرفی کنیم.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با اشاره به ویژگی‌های امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: ایشان در مقطعی به سر می‌بردند که امکان و مجال تبیین معارف اسلام ناب وجود داشت تا هم اعتقادات، احکام و اخلاق اسلامی را بیان کنند و هم راه مبارزه با ظلم و بیداد و ستم را برای یارانشان و پیروان اهل بیت در طول تاریخ تشریح کنند.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه فرد مومن و پیرو اهل بیت نمی‌تواند نسبت به مسائل روز و آنچه در اطراف خود می‌گذرد بی‌تفاوت باشد اظهار داشت: اینکه ائمه اطهار به شهادت رسیدند به خاطر این بود که فعالیت اجتماعی داشتند و الا اگر در گوشه‌ای به نماز و عبادت فردی می‌پرداختند کسی با آنها کاری نداشت اما چون حرف از حق، مبارزه با ظلم، دفاع از مظلوم، عدالت اجتماعی، رعایت حقوق مردم می زدند و ظلم نسبت به مردم را برنمی‌تابیدند یکی پس از دیگری توسط خلفای جور به شهادت رسیدند.

وی با اشاره به حوادثی که در دانشگاه‌های غرب در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی و حامیانش علیه مردم مظلوم غزه آغاز شده است، گفت: امروز در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا برای دفاع از مظلوم هنگامه‌ای برپا شده است. اینکه باید از مظلوم دفاع کرد و در مقابل ظالم، مقاومت و ایستادگی داشت از آموزه‌های ائمه اطهار است. امروز حتی کسانی که مسلمان نیستند خواهان پایان نسل‌کشی، کودک‌کشی و جنایت علیه مردم مظلوم و بی‌پناه فلسطین و غزه هستند و سکوت مدعیان حقوق بشر، حقوق زن، آزادی بیان و دموکراسی به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.

معاون رئیس جمهور در امور مجلس، خاطرنشان کرد: امروز این بیداری که در عالم برای دفاع از مظلوم شکل گرفته، بسیار ارزشمند است و صدور انقلاب که در اوایل پیروزی امام خمینی از آن سخن می‌گفت این بود که فرهنگ عدالت و حق خواهی و دفاع از مظلوم در بین ملت‌ها مورد توجه قرار بگیرد. امروز همه وظیفه داریم با جهاد تبیین و اطلاع رسانی به موقع، جنایات و  اغواگری سلطه‌گران و متجاوزان را آشکار کنیم و اجازه ندهیم به اهداف شوم خود دست یابند.

حسینی در ادامه با بیان اینکه امروز در کشورمان با اهتمام دولت مردمی وفاق و همگرایی خوبی حاکم شده است و کشور در مسیر پیشرفت و آبادانی روز افزون قرار دارد، اظهار داشت: با اقدامات دولت مردمی تعاملات جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی با کشورهای جهان به ویژه کشورهای همسایه و منطقه افزایش قابل توجهی داشته و در همین مدت عضویت در سازمان‌های منطقه‌ای و جهانی از جمله شانگهای، اتحادیه اقتصادی اورآسیا و بریکس، فرصت مناسبی برای تبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری خارجی  فراهم کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳ هزار زنجانی به مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)اعزام می شوند
  • ۳ هزار زنجانی به مراسم سالگرد امام راحل اعزام می شوند
  • حسینی: امروزه فریاد حمایت از غزه در غرب طنین‌انداز شده است
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است
  • ترکیب احتمالی استقلال برای مصاف با ذوب‌آهن
  • ترکیب احتمالی تراکتور مقابل فولاد
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • امام صادق (ع) در پی کسب و حفظ قدرت با هر شرایطی نبود
  • معلمان برای خدمت به علم، در امتداد نهضت امام صادق (ع) حرکت می‌کنند