Web Analytics Made Easy - Statcounter

شماره ۱۳۳ خیمه «ماهنامۀ دینی، فرهنگی، مجالس حسینی» که به مدیر مسئولی محمدرضا زائری منتشر می‌شود، موضوع عاشورا شناسی از منظر کارشناسان مورد بررسی قررا گرفته است.
در این شماره خیمه در بخش چهره به بررسی شخصیت کریستین بونو؛ فیلسوف شیعی پرداخته است.. همچنین در بخش دیگری سیرهٔ تبلیغی روحانیت اصیل در گفتاری از آیت‌الله علوی بروجردی تبیین شده و نیز یکی از سخنرانی‌های امام‌موسی‌صدر در جمع اعضای ارشد جنبش امل منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فهرست این شماره مجله به شرح زیر است:

ـ. سرمقالۀ محمدرضا زائری؛ ملاقات بعد از ۱۳۷۹سال!
ـ. گفتگو با دکتر شاکر، نقد‌هایی به فضای اندیشه در کشور و حرف‌هایی تازه دربارهٔ قرآن؛ سنت‌گرا‌ها نظر خود را به خدا نسبت می‌دهند
ـ. یادداشت علی مهجور؛ مواجههٔ لاکچری با اخلاق
ـ. چهرهٔ ماه؛ کریستین بونو؛ دلباختهٔ معارف شیعی
ـ. به‌یادماندنی‌ترین نوحه‌های چهل سال اخیر را بشناسید؛ از ممد نبودی تا کنار قدم‌های جابر
ـ. یادداشت سیدهادی طباطبایی؛ نزاع بر سر شمس و مولانا
ـ. پروندۀ عاشوراشناسی؛ گفتگو با رحیم نوبهار و تحلیلی از حرکت سیدالشهدا (ع)؛ عاشورا مبارزه با قشری‌گرایی بود
ـ. پروندۀ عاشوراشناسی؛ تحلیل حجت‌الاسلام خسروپناه از واقعهٔ عاشورا؛ هدف امام حسین (ع) حکومت نبود
ـ. پروندۀ عاشوراشناسی؛ نظر حجت‌الاسلام جوادی آملی دربارهٔ جلوهٔ امام حسین (ع) در کربلا؛ امام یا مصلح اجتماعی؟
ـ. پروندۀ عاشوراشناسی؛ نگاهی به وجوه مختلف واقعهٔ عاشورا در گفتگو با حجت‌الاسلام مهریزی؛ کرامت انسانی در رفتار امام حسین (ع) موج می‌زد
ـ. پروندۀ عاشوراشناسی؛ چند بحث تاریخی دربارهٔ عاشورا با آیت‌الله یوسفی غروی؛ قیامی که در ابتدا شهادت‌طلبانه نبود
ـ. پروندۀ عاشوراشناسی؛ نهضت عاشورا از منظر اهل سنت در گفتگو با یک پژوهشگر اهل سنت؛ تفاوت در شیوهٔ عزاداری است
ـ. نقد‌های صریح عباس سلیمی به جامعهٔ قرآنی و به‌ویژه قاریان؛ با قرآن تجارت نکنیم
ـ. یادداشت مهدی سیمایی؛ چرا بحث از تحریفات عاشورا مهم است؟
ـ. سیرهٔ تبلیغی روحانیت اصیل در گفتاری از آیت‌الله علوی بروجردی؛ فضیلت‌های فراموش‌شده
ـ. سخنرانی امام‌موسی‌صدر در جمع اعضای ارشد جنبش امل؛ حسین (ع) زندگی را دوست داشت ولی...
ـ. یادداشت اصغر شیرمحمدی؛ تقلید بی‌جا، آفت تعزیه‌خوانی است
ـ. با نرگس مقصودی دربارهٔ اولین کتابش گپ زدیم؛ ترافیک عشق در ازدحام بوسه
ـ. روایت زهرا کاردانی؛ روز حبیب

منبع: پارسینه

کلیدواژه: محرم عزاداری محمدرضا زائری مداحان عاشورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۱۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «ادب زندگی» منتشر شد

کتاب «ادب زندگی (خلاصه کتاب حلیة المتقین علامه مجلسی)» اثر محسن معینی در ۲۶۴ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

ادب برترین اخلاق، شرافت، و میراث و هم‌نشین شمرده می‌شود و مایه کمال، ارزشمندی و زینت، و نشان خرد آدمی است. کتاب حلیة المتقین آمیزه‌ای از اخلاق، احکام، اذکار و ادعیه و درمان به همراه داستان‌های دلنشین با محوریت آداب اسلامی است؛ کتابی دربردارنده آداب خوراک، پوشاک، مسکن، خواب، سفر، ازدواج و فرزندآوری و تربیت فرزند و آموزه‌های طبی.

اثر حاضر بر آن است مطالب ارزشمند «حلیة المتقین» را با عباراتی کوتاه‌تر و دسته‌بندی روشن‌تر ارائه کند و مدعی است که با حجم اندک خود، عمده مطالب آن را در بر دارد.

ساختار اثر

این کتاب در ۱۴ باب تألیف شده است؛ باب اول با عنوان «آداب لباس و کفش» فضیلت آراستگی، لباس‌های حرام و رنگ‌های مستحب و مکروه برای لباس را بررسی کرده و حکم لباس کفار و لباس جنس مخالف، آداب لباس نو و رنگ انواع کفش را مورد تأکید قرار داده است.

باب دوم با عنوان «آراستن و زیورآلات» انگشتر و دست و انگشتان مناسب برای آن، فضیلت عقیق و سفارش ۵ نگین برای مؤمنان را شرح داده و زیور طلا، نگاه در آینه و کیفیت خضاب را تبیین کرده است.

«آداب خوردن و آشامیدن» عنوان سومین باب از کتاب حاضر است که در آن ظروف ممنوع، آداب و اوقات غذا خوردن و آداب پس از غذا بررسی شده و فواید دانه‌ها، سبزی‌ها و میوه‌ها، فضیلت و آداب میهمانی و آداب آب خوردن به رشته تحریر درآمده است.

نویسنده در باب چهارم با عنوان «ازدواج، خانواده و تربیت فرزند» فضیلت ازدواج و نهی از رهبانیت، آداب ازدواج و نماز و دعای زفاف و شب عروسی را بیان کرده و دوران بارداری، ولادت و نام‌گذاری، شیر دادن و تربیت فرزند و حقوق والدین را شرح داده است.

پنجمین باب از این کتاب با عنوان «مسواک، شانه، اصلاح و…» تراشیدن موی سر، محاسن و کندن موی بینی و بازی با ریش را تبیین کرده و ناخن گرفتن، دفن کردن ناخن و آداب شانه کردن را به نگارش درآورده است.

باب ششم با عنوان «بوی خوش و…» ضمن بررسی منشأ گیاهان و اشیای خوشبو، کراهت رد کردن بوی خوش و غالیه، فضیلت و آداب روغن مالیدن بر بدن، روغن بنفشه و آداب بوییدن گل را مورد تاکید قرار داده است.

«حمام و نظافت» عنوان هفتمین باب از کتاب مذکور است که در آن آداب ورود و خروج حمام، شستن سرو بدن و داروی نظافت تشریح شده و فاصله زمانی میان هر دارو کشیدن، برخی آداب نوره کشیدن و غسل‌ها به رشته تحریر در آمده است.

باب هشتم با عنوان «خواب و بیداری، قضای حاجت» اوقات خواب، مکان و آداب خوابیدن و دعا‌های قبل از خواب برای موارد خاص را بررسی کرده و نکاتی درباره خواب راست و دروغ و تعبیر خواب، بیداری شب و آداب قضای حاجت را بیان کرده است.

نویسنده در باب نهم با عنوان «بیماری و داروها» صبر بر بیماری‌ها و ابتلایات، راه‌های درمان عمومی برای تمام بیماری‌ها و ادعیه مشترک امراض با برخی دارو‌های مرکب را شرح داده و امراض درونی، قولنج، بادها، درد معده و سرفه، تعویذات سحر، گزندگان و… و تربت شریف امام حسین (ع) و بعضی ادویه‌ها راه تبیین کرده است.

باب دهم با عنوان «آداب معاشرت» حقوق خویشان، غلامان و کنیزان، دوستی و دوستان و شاد نمودن و برآوردن حوائج مؤمنان را تشریح کرده و حقوق مؤمن غایب، کافر و ناصبی و اعمال حقوق محتضر و میت را بررسی کرده است.

باب یازدهم با عنوان «آداب مجالس» ضمن تبیین مصافحه، معانقه و بوسیدن، طریقه نشستن و وظایف صاحبخانه، آداب مجالست، ذکر خدا در مجالس و مشورت کردن را به رشته تحریر درآورده است.

دوازدهمین باب از کتاب حاضر با عنوان «خانه و آداب ورود و خروج» خانه وسیع، حکم نقاشی و مجسمه و آثار عبادت در خانه و عدم آن را بیان کرده و برخی پرندگان و حیوانات، خرید، ساخت و روشنایی خانه و آداب خارج شدن از خانه و ورود به آن را به نگارش درآورده است.

باب سیزدهم با عنوان «آداب حرکت سواره و پیاده، بازار، تجارت، زراعت و نگهداری چهارپایان» مَرکَب، آداب، ادعیه و اذکار سواری بر مرکب و نکاتی برای راه رفتن را شرح داده و آداب خریدن و نگهداری حیوان، تلاش برای کسب روزی و آداب زرع و کشت را مورد تأکید قرار داده است.

«سفر» عنوان چهاردهمین و آخرین باب از کتاب مذکور است که در آن زمان‌های خوب و بد برای سفر، آداب و ادعیه شروع سفر و رفیقان سفر بیان شده و برخی آداب توقف و حرکت، نکاتی درباره سفر دریایی و آداب اسب تاختن و تیر انداختن مورد بررسی قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • یادداشت: کلوپ لج نکرد، صلاح درخشید
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر
  • فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • قیمت روغن خوراکی امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • برگزاری خیمه‌های عزاداری صادق آل محمد در ۴۰۰ مسجد منتخب تهران
  • یادداشت| امام صادق(ع) و نگاه ویژه به شهر مقدس قم
  • عزاداری مردم آذربایجان غربی در سوگ شهادت امام صادق(ع)